Razum i osjećaji prema knjigama

Naši istraživači trenutno se ponajviše bave ispitivanjem i slušanjem, ali s vremena na vrijeme i oni znaju javno progovoriti kako bi podijelili svoje uvide s kolegicama i kolegama.


Doktorand Luka Ostojić tako je od 29. rujna do 1. listopada sudjelovao na konferenciji 18th Young Forum of Slavic Literary Studies na Sveučilištu u Grazu i održao je izlaganje pod naslovom Reading Under the Influence: Literature Education in Former Yugoslavia and Modern-day Croatia. Ostojićevo izlaganje bilo je vezano uz njegov rad na doktoratu o utjecaju srednjoškolske lektire na populaciju, a za što će koristiti rezultate istraživanja projekta „PoKUS”.

Voditelj istraživanja Lovro Škopljanac je 5. studenog na Filozofskom fakultetu Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli održao predavanje Što osjećamo prema knjigama?, predstavio istraživanje i podijelio selekciju dosadašnjih uvida. Posebno se osvrnuo na prisutnost i status autora koji izvorno pišu na engleskom, talijanskom i japanskom, kao i živućih hrvatskih autora.

Izlaganja su bila vezana uz djelomične ishode istraživanja, ali projekt se nastavlja. Istraživači su se stoga smjesta nakon izlaganja vratili u ulogu ispitivača i znatiželjno iščekuju nove sudionike. Ukoliko želite sudjelovati u istraživanju i dati intervju o književnom pamćenju, obratite nam se na adresu: pokus@m.ffzg.hr

hrCroatian