Iza nas je 600 intervjua, ispred nas je Rijeka

Istraživanje pamćenja o književnosti napreduje punom parom: upravo je obavljen i obrađen 600. intervju u sklopu projekta. Tijekom razdoblja nakon prošlog jubileja provodili smo intervjue u Vukovaru, Vinkovcima, Zagrebu i putem platforme Microsoft Teams. Unatoč velikom broju dosadašnjih dojmova, novi ispitanici uspjeli su iz rukava izvući naslove koji ranije nisu bili spomenuti. Neka svjetski poznata djela neočekivano su se tek sada našla u razgovoru (Voltaireov klasik Candide, popularna Sloboda Jonathana Franzena…), dok je zanimljivo da su i hvaljena domaća pjesnička ostvarenja ostavila značajan dojam na čitatelje (Postanak ptica Ane Brnardić, Ekrani praznine Branka Čegeca…).

Prosječna dob naših ispitanika je 41,2, no raspon godišta vrlo je širok: najmlađa ispitanica ima 18 godina, a najstarija čak 90. Ispitanicima želimo duge i lijepe čitateljske uspomene, a nove, zainteresirane kandidate svih generacija i predispozicija pozivamo da se slobodno jave za intervju na našu kontakt adresu: pokus@m.ffzg.hr

Poziv posebno vrijedi za čitateljstvo iz Rijeke budući da se naš istraživački duo Velna Rončević / Luka Ostojić upravo priprema za terensko istraživanje u Rijeci od 20. do 23. ožujka.

hrCroatian